Fotbollsspelare som gillar att spela poker

Fotbollsspelare som gillar att spela poker

Det finns flera välkända fotbollsspelare runt om i världen som av olika anledningar gillar att spela poker. I denna artikel presenterar vi mer eller mindre kända fotbollsspelare som gillar att spela poker och kika närmare på deras framgångar i olika pokerturneringar. Trots att fotboll är en lagsport så är många fotbollsspelare individualister som söker sig till individualistiska utmaningar som exempelvis poker. Precis som fotboll så handlar poker som bekant om strategi och att kunna avläsa din motståndare.

Neymar Jr, Brasilien

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar Jr. har talanger som sträcker sig långt utanför fotbollsbanan. Neymar älskar poker så mycket att han har delat sin passion med sina drygt 30 miljoner Instagram fans. Det började med kontantspel i hemmet men det skulle inte dröja länge förrän fokus riktades mot en pokerturnering och inte vilken som helst men PokerStars. Faktum är att denna storturnering skrev ett sponsoravtal med den poker-glade brassen. Neymar har utvecklats som pokerspelare och tävlar numera i de allra största pokerturneringarna som exempelvis EPT Barcelona. Vid sidan av sin unika fotbollstalang så sägs Neymar ha en riktigt grym kunglig flush-hand som givit honom framgångar i poker.

Cristiano Ronaldo, Portugal

Den portugisiske stjärnan Cristiano Ronaldo är en av världens främsta fotbollsspelare som fortsätter imponera i årets Fotbolls-EM. Vid sidan av sin professionella fotbollskarriär så är Ronaldo också en hängiven pokerspelare. Faktum är att Ronaldos entusiasm har varit så pass stor att han har precis som Neymar spelat i Team PokerStars. Ronaldo har sagt att det är tävlingsmomentet och strategitänkandet i poker som tilltalar honom. Som ett mycket framgångsrikt fotbollsproffs så är det kanske inte märkligt att portugisen även söker strategiska tävlingsutmaningar utanför banan som exempelvis inom poker. Precis som Neymar så har Ronaldo otaliga miljoner fans som följer hans framgångar inom både fotboll och poker.

Jan Vang Sorensen, Danmark

Den före detta danske fotbollsspelaren Jan Vang Sorensen spelade tidigare för det danska klubblaget Odense BK. Han lyckades dock aldrig bli en storstjärna inom fotboll. Faktum är att Sorensens rätt så korta fotbollskarriär fick ett abrupt slut när han ådrog sig en allvarlig knäskada vid endast 30 års ålder. Däremot så visade sig dansken ha en stor talang inom poker som han började utveckla vid sidan av fotbollen. Sorensen började tävla i poker under 1990-talet. Det stora genombrottet inom poker kommer med segern WSOP $ 2500 PLO-evenemang 2002. Tre år senare lyckades han vinna ett andra guldarmband i poker i WSOP Seven Card Stud-turnering 2005. Den pokerglade dansken lyckades också vinna Master Classics of Poker 2008 och har totalt vunnit mer än 2,1 miljoner dollar i pokervinster.

Gerard Piqué, Spanien                                                                                             

Spanjoren Gerard Piqué som spelar till vardags i FC Barcelona har haft stora fotbollsframgångar. I den spanska landslagströjan vann Piqué Fotbolls-VM i Sydafrika 2010 och Fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012. Precis som Ronaldo och Neymar kombinerar han en framgångsrik aktiv fotbollskarriär med poker. Spanjoren har framgångsrikt tävlat i pokerturneringen EPT Barcelona.  År 2011 lyckades han hamna på en tredje plats i pokertävlingen Six-Max Turbo. Han tävlade också med framgång i EPT Barcelona High Roller 2013.

Tomas Brolin, Sverige                                                                                              

Tomas Brolin räknas bland de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna. Under Fotbolls-VM i USA 1994, spelade han en central roll bakom Sveriges imponerande bronsmedalj. Men Brolin har naturligtvis fler talanger och hittade successivt poker som en hobby. Brolin berättade i en intervju med Aftonbladet att han aldrig fått större adrenalinkickar än när han befinner sig vid ett pokerbord. Det är tydligen det populära spelet Texas Hold’em som fångade hans intresse för poker. Talangfull som har är så blev Brolin med tiden pokerproffs och vann till exempel hela 120.000 kronor vid en stor turnering 2007. Han lyckades komma in i ett svenskt pokerstall vilket gjorde att han blev direktkvalificerad till olika större turneringar. Brolin menar att det är hans norrländska lugn som är hans stora styrka som pokerspelare. Fotbollslegenden menar också att han är bra på att läsa sina motståndare samtidigt som själv med tiden utvecklats ett grymt poker face.

Tony Cascarino, England/Irland

Den mångkulturelle tidigare fotbollsspelaren Tony Cascarino föddes i England med spelade för det irländska landslaget på grund av sin irländska härkomst. Som efternamnet antyder så har Carscarino också italienska rötter men valde som sagt att spela fotboll för Irland. Cascarino var aldrig en superstjärna inom fotboll men visade sig ha betydande dolda talanger inom poker. Faktum är att han lär ha vunnit imponerande 589.429 dollar i live turneringsvinster. Cascarinos pokerkarriär inkluderar flera turneringstitlar inklusive Bolton Main Event 2008, två stycken Grosvenor UK Poker Tour titlar och den prestigefulla Main Event 2009 i den brittiska huvudstaden  London där vinstsumman var på hela 168,800 brittiska pund.

Teddy Sherringham, England         

Teddy Sherringham är en tidigare engelsk landslagsspelare som spelade för storklubben Manchester United och lyckades vinna tre Premier League pokaler. Han hade länge varit intresserad av poker och detta bordsspel fick ett större fokus i hans liv när fotbollskarriären slutade 2008. Totalt så har han lyckats vinna drygt 300,000 dollar i diverse live pokervinster. Sherringham lyckades bland annat hamna på en femte plats i turneringen EPT Vilamoura.

Leave a Comment