Sveriges anfallare kan ge oss stort EM

Sveriges anfallare kan ge oss stort EM

Snart är det dags för den 16:e upplagan av Europamästerskapet i fotboll på herrsidan. Sverige har kvalificerat sig vidare ur en tuff grupp, med Spanien och Norge som främsta motståndare. Nu är det dags att ladda upp inför den stora fotbollsfesten som äger rum i 12 olika länder mellan 12:e juni – 12:e juli. Och vi vågar tro på att Sverige kan göra ett stort EM. Inte minst beror detta på våra spännande offensiva pjäser.

Europamästerskap i fotboll är en fantastisk högtid där fotbollsfans från inte bara Europa, utan hela världen, visar sitt intresse. Den långa turneringen är synonym med gemenskap och en häftig känsla i luften. Det är också en period som är extra intressant för de som gillar att höja matchspänningen ytterligare genom att betta. Ska du själv spela på Fotbolls EM 2020 kan du passa på att jämföra spelbolagen och deras olika odds.

Ja, efter succén med VM 2018 har många fått upp en stark tro att Sverige kan göra en stark turnering och visst ser framtiden för svensk fotboll ljus ut.

Stor säsong för våra offensiva spelare

När Zlatan Ibrahimovic pensionerade sig från landslagsspel 2016 kändes det mörkt vad gällde alternativen uppe på topp. Sedan skulle framförallt Robin Quaison och Alexander Isak dyka upp för att ge oss hopp. Ett stort sådant dessutom. Den här säsongen har de båda spelarna gjort det suveränt i sina ligor.

Robin Quaison har under säsongen 2019/2020 gjort 11 mål och 1 assist på 22 matcher för tyska FSV Mainz 05, som spelar i Bundesliga. I början av februari mäktade han med ett hattrick mot Hertha Berlin och blev utsedd till månadens spelare. Han har nu börjat ryktas bort till Premier League där Southampton uppges vara sugna på att värva honom.

Real Sociedads Alexander Isak har i skrivande stund noterats för 14 mål, varav 7 i La Liga och 7 i spanska cupen. Det var alldeles nyligen som han sänkte ligabjässen Real Madrid med 2 mål och 1 assist. Isak har verkligen tagit Spanien med storm och anses vara en av världens absolut främsta talanger.

Tidernas näst största svensk-affär

Det är inte bara bland våra forwards som vi haft ett stort svenskt år i den internationella fotbollen. I italienska Serie A har den offensiva mittfältaren Dejan Kulusevski haft en riktig pangsäsong för sitt Parma. 19-åringen har varit en riktigt vass playmaker och än så länge stått för 5 mål och 7 assist. Detta ledde till att serieledande Juventus valde att köpa honom, och detta för 35 miljoner euro. Summan innebär den näst största svensk-affären genom tiderna sedan FC Barcelona värvade den store Zlatan.

Sverige, som spelar organiserat under Janne Andersson, behöver ha offensiva pjäser som kan ge oss den där lilla extra magin. Visst känns det därför väldigt lovande att våra unga och hungriga spelare hittat storform inför fotbolls EM.

Det svenska landslaget har en tuff grupp framför sig med Spanien Polen och antingen Irland, Nordirland, Slovakien eller Bosnien Hercegovina – beroende på vilka som tar sig vidare i Play off-spelen i mars.

Hur tror du att det kommer gå för Sverige och våra stigande offensiva stjärnor i sommar, kan de ge oss ett stort EM?

Leave a Comment