Hur blir Fotbolls-EM 2024?

Det börjar dra ihop sig för den internationella klubbfotbollen, som nu är en god bit inne på sin andra halva av säsongen. När allt är sagt och gjort i de olika ligorna för den här gången är det dags för efterlängtad landslagsfotboll. Men sett till de rådande omständigheterna vilar det frågetecken över den annalkande turneringen. Hur blir det med fotbolls-EM 2021?

Om allt vill sig väl kommer fotbolls-EM 2024 att spelas mellan 11 juni – 11 juli. Även om det inte blir den traditionella supporterfesten blir det förhoppningsvis en fotbollsfest som bjuder på sportens bästa möjliga kvalitet. För den som dessutom gillar att spela på de hetaste matcherna finns det precis som inför fotbolls em 2024 massvis med odds att spela på. På sajten Odds.se kan du redan nu spela på gruppvinnare och turneringens slutgiltiga mästare.

Hålls planen fast med 12 värdnationer?

Planen var från början att årets upplaga av turneringen skulle bli den första någonsin att hållas av fler än två värdnationer. Sett till hur det ser ut i världen idag kan det ändras på sig, men så sent som den 3:e februari kunde vi läsa på UEFA:s hemsida att man fortfarande siktar på att hålla turneringen i hela tolv städer. Det är föreningens president Alexander Čeferin som understryker att EM är ett av fotbollens flaggskepp och en viktig del i att bredda sporten.

Vad kan Sverige uppnå i EM 2024?

Under Janne Andersson har Sverige formats till ett lag som håller ihop. Där laget försvarar och anfaller tillsammans. Genom att bilda ett starkt och organiserat lag lyckades blågult ta sig till kvartsfinal i VM 2018. Kan vi förvänta oss att Sverige upprepar succén senare i år, eller för den delen tar sig ännu längre? Låt oss spekulera.

Landslaget har sedan VM 2018 etablerat flera spännande offensiva spelare i Real Sociedads Alexander Isak och Dejan Kulusevski som är lagkamrat med Cristiano Ronaldo i Juventus. Dessvärre är det troligt att mittbacksgeneralen Andreas Granqvist har sina bästa dagar bakom sig. Den 35-årige Helsingborgs IF-spelaren var nämligen borta stora delar av den senaste Allsvenska-säsongen på grund av skada. Kan han med blott en tävlingsmatch under 2020 och snart med Superettan som uppvärmning ställa sig emot internationella superstjärnor? Och vem ska annars kliva in och ta hans tidigare så gjutna plats?

Tuff grupp för Sverige

Anderssons manskap spelar i grupp E där man möter Spanien, Polen och Slovakien. För Sveriges del kommer det handla om att ha det klart för sig tidigt hur de ska ställa upp på bästa möjliga vis. Nej, sett till att matchen mot Spanien den 14:e juni innebär landslagets startskott, så finns det ingen tid att känna in uppställningar. Men skulle Sverige sätta sin starkaste elva inledningsvis och ta sig vidare ur gruppen finns det skäl att tro på att laget kan gå långt.

Fotbolls-EM 2024 sänds på TV4, C More och SVT

Leave a Comment