Sveriges EM trupp 2024 – svenska truppen till fotbolls-EM 2024!

Sverige spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Sveriges trupp EM 2024? Sveriges väg till EM har varit lite bråkig, då flera svaga insatser ledde till att de blågula herrarna med Zlatan Ibrahimovic i spetsen befann sig i en minst sagt svår sits. Avancemang såg tungt ut, speciellt då det svenska landslaget sågs som underdogs mot Danmark i playoffen. Mycket av Sveriges framgångar under kvalet stavades Zlatan tände en gnutta hopp och lyckades briljera i de sista EM-kvalmatcherna mot Danmark. Se och spela på fotboll =>

Sverige lyckades komma trea i gruppspelet och lyckades ta sig vidare i Playoff efter den sammanlagda 4-3-segern mot Danmark. Erik Hamrén blev pressad in i det sista, men lyckades ta det svenska landslaget till sitt sista stora mästerskap. Det var många som ville se honom avgå när det gick dåligt för Sverige, och nu får kritikerna också sin önskan uppfylld då Erik Hamrén meddelat att han kommer att sluta efter EM 2024. Det blir IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson som tar över i höst.

Sveriges EM trupp 2024 - svenska truppen till fotbolls-EM 2024!

Sveriges EM-trupp 2024

Här kan du läsa mer om Sveriges laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Sveriges herrlandslag i fotboll som ingår i Sveriges EM-trupp 2024. Förbundskapten Erik Hamrén har nog inte haft några problem med att välja den svenska truppen till fotbolls-EM 2024 i Tyskland. Sveriges trupp till fotbolls-EM 2024 är nu fastställd och har inte förändrats sedan den svenska truppen släpptes onsdagen den 11 maj 2016.

Sveriges EM-trupp innehåller ett par stora överraskningar, bland annat Erkan Zengin, Patrik Carlgren och Oscar Lewicki, utöver det har Hamrén  tagit ut truppen enligt förväntningarna. I den svenska truppen så ingår endast ett fåtal spelare från Allsvenskan såsom 2015 års skyttekung Emir Kujovic, Patrik Carlgren och Oscar Lewicki. Resten av EM-truppen utgörs av de svenska utlandsproffs som finns i Europa. Några av guldhjältarna från U21-EM i fjol finns med, som till exempel John Guidetti. Se och spela på fotboll =>

  • Odds att Sverige vinner EM (vinnarodds): 101.00
  • Odds att Sverige går vidare från gruppen: 1.67
  • Odds att Sverige vinner gruppen: 7.00
  • Odds att Sverige kommer sist i gruppen: 2.65

Svenska EM-truppen 2024 fotboll

EM-grupp: Grupp E
Ranking: 21 i UEFA-ranking.
Förbundskapten: Erik Hamrén

Här är alla spelare som ingår i den svenska EM-truppen. Sveriges EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Sveriges trupp till EM utgörs av nedanstående spelare som är Sveriges bästa fotbollsspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna EM-guldet åt Sverige:

Målvakter: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (FC Köpenhamn), Patrik Carlgren (AIK).

Försvarare: Ludwig Augustinsson (FC Köpenhamn), Erik Johansson (FC Köpenhamn), Pontus Jansson (Torino), Victor Lindelof (Benfica) Andreas Granqvist (Krasnodar), Mikael Lustig (Celtic), Martin Olsson (Norwich).

Mittfältare: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSKA Moscow), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmö FF), Emil Forsberg (Leipzig), Kim Kallstrom (Grasshoppers).

Anfallare: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Zlatan Ibrahimovic (Paris), Emir Kujovic (IFK Norrköping).

Sveriges bästa målskytt i EM-kvalet (inkl Playoff):

Zlatan Ibrahimovic: 11 mål

Sveriges fotbolls-EM trupp 2024 - svenska truppen till EM i fotboll 2024!

Sveriges fotbolls-EM 2024 trupp: spelarna i Sveriges EM-trupp som kan avgöra EM 2024

Här är spelarna i Sveriges EM-trupp som kan avgöra fotbolls-EM. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Ibrahimovic

är Sverige bäste fotbollsspelare genom tiderna och är den spelare som gjort flest mål i det svenska landslaget någonsin. Om Sverige ska ha en chans att ta sig vidare från sin på förhand väldigt svåra grupp måste Zlatan fortsätta leverera under EM.

John Guidetti

Celta Vigo-anfallaren har blivit lite av en publikfavorit hemma i Sverige tack vare sitt fantastiska driv på planen, som var en stor anledning till att Sverige förmodligen skrällde sig till guld i U21-EM.

Emir Kujovic

Blev allsvenskans skyttekung 2015 genom att göra 21 mål.

Andreas Isaksson

Den svenska backbesättningen är inget som de andra lagen lär få skrämselhicka av. Och den som lär få en central i det svenska försvaret är Andreas ”Granen” Granqvist, som fått utstå en hel del kritik. Därför lär Andres Isaksson testas rejält, och måste visa upp ett par riktigt fina insatser om Sverige ska gå vidare.

Sveriges spelprogram i EM 2024

Här kan du läsa 10 roliga fakta om den blivande förbundskaptenen. Sveriges chanser att ta sig vidare från grupp E som etta eller tvåa är ganska små sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Irland är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Hamréns mannar.

Sveriges EM-matcher i Tyskland

När spelar Sverige sin första match i EM 2024? Sveriges första EM match är mot Irland den 13 juni kl 18:00 på Stade de France i Saint-Denis. Sveriges nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 17 juni kl. 15:00 mot Italien på Stadium Municipal i Toulouse. För datum och speltider för Sveriges matcher mot Belgien, Irland och Italien se Sveriges spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Sveriges matcher i fotbolls-EM 2024!

Vilka lag har Sverige i sin EM-grupp? Sverige spelar i EM-gruppen Grupp E. De lag som spelar i Grupp E utöver Sverige är Belgien, Irland och Italien. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024

Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för fotbolls-EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanaler som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenorna som kommer att användas i Tyskland m.m

Vanliga frågor om Sveriges EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Sveriges EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den svenska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och svenska landslaget inför Sveriges enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Sveriges EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Sveriges trupp till fotbolls-EM 2024 - svenska truppen till EM i fotboll 2024!

Läs mer om EM-trupperna och Sveriges förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

  • Svenska EM-truppen 2024
  • Bästa målvakterna i EM 2024
  • Bästa backarna i EM 2024
  • Bästa anfallarna i EM 2024
  • Prispengar fotbolls EM 2024